Yrityksen perustaminen

SUUNNITELMA

Idea on jo olemassa ja suunnittelet yrityksen perustamista. Mitä tarkemmin suunnittelet yrityksen toimintaa sitä helpompi sinun on aloittaa. Annamme apua liiketoimintasuunnitelman teossa ja saat tietoa Jämsän seudun toimintaympäristöstä ja kilpailutilanteesta. Mitä tulet yritystoiminnassasi tekemään ja miten, on tärkein asia, mutta yritystoimintaa on hyvä arvioida myös talouden kannalta, mitkä ovat menot ja mistä tulot tulevat. Avustamme kannattavuuslaskelman tekemisessä.

RAHOITUS

Usein yritystoiminnan käynnistämiseen tarvitaan myös rahoitusta. Lainaa voi hakea pankeilta ja Finnveralta. Keski-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksesta voi hakea käynnistämis- ja kehittämistukea tai tukea investointeihin. Selvitämme, mitkä tukimahdollisuudet ovat sinulle mahdollisia.

ELINKEINOLUVAT JA VAKUUTUKSET

Osa yritystoiminnasta on luvanvaraista (esim. taksiluvat). Yritystoiminnassa tapahtuvien tapaturmien ja vahinkojen varalta kannattaa ottaa vakuutukset eikä kannata myöskään unohtaa yrittäjän eläkevakuutusta (YEL).

YRITYSMUOTO

Yhtiömuodon valintaan vaikuttavat yritystoiminnan laajuus, toimitko yrityksessäsi yksin vai yhdessä ja henkilökohtaiset asiat. Yhtiömuotoja ovat: Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö, osuuskunta ja sosiaalinen yritys.

KIRJANPITO

Yrittäjänä olet oman toimintasi asiantuntija, joten usein kannattaa miettiä käyttääkö omaa aikaa kirjanpidon järjestämiseen vai ostaako palvelun tilitoimistosta. Jämsän seudulla toimivia tilitoimistoja löytyy mm. Jämsekin ylläpitämästä yrityshakemistosta.

YRITYKSEN PERUSTAMINEN

Yrityksen perustamispapereiden laadinnassa olemme mukana. Yrittäjän on hyvä miettiä jo etukäteen yrityksen nimeä, joka on yrityksen ensin esille tuleva markkinointiväline. Onko nimi varattuna, selviää kun syötät nimen kaupparekisterin tietopalveluun.

Verot peritään yritystoiminnasta ennakkoverotuksen kautta ja sen lisäksi suurin osa yrityksistä on myynnistään arvonlisäverovelvollisia.

Yritystulkista löydät paljon lisätietoa yrityksen perustamiseen, yrityksen hallintoon, yrityksen talouteen ja markkinointiin ja myyntiin liittyvistä asioita.

Jämsekin kautta yrityksesi perustamiseen liittyvät asiat lähtevät käyntiin.