kauppakota_vaihe_iYrityksen ostaminen

Yksi tapa ryhtyä yrittäjäksi on olemassa olevan yrityksen ostaminen. Yrityksen ostaminen voi olla nopea tapa päästä yrittäjän rooliin ja välttää toiminnan ”sudenkuopat”.

 

 


kauppakota_vaihe_iiMistä myynnissä oleva yritys löytyy?

Päivä- ja talouslehdet sekä eri toimialojen omat lehdet sisältävät ilmoituksia myytävistä yrityksistä. Ilmoittajien joukossa on myös yrityksiä välittäviä organisaatioita ja yrityksiä. Myynnissä olevia yrityksiä voit etsiä myös TE-toimiston sivujen kautta tai voit olla yhteydessä Jämsekin yritysneuvojiin kartoittaessasi myytäviä yrityksiä. Myös valtakunnallisesta Suomen Yrittäjien Yrityspörssistä löytyy myytäviä yrityksiä.


kauppakota_vaihe_iiiTutustu yritykseen

Tutustu yritykseen ja luo hyvä suhde myyjään, jotta sinun on mahdollista saada yrityksestä kaikki tarvitsemasi tieto. Myyjän kannalta kyse ei ole mistä tahansa kaupasta. Kenties kyse on hänen elämäntyöstään, joka on nyt siirtymässä toiselle.  Tutustu ensin perusteellisesti yritykseen ja tutki omia edellytyksiäsi yrityksen toiminnan kannattavaan ja menestyksekkääseen luotsaamiseen. Se on tärkeintä tarjousta jättäessäsi.


kauppakota_vaihe_ivOta yhteyttä asiantuntijaan

Käänny asiantuntevan neuvojan puoleen yrityksen hinnan määritystä varten. Tee talousarvio, jotta tiedät voitko harjoittaa kannattavaa yritystoimintaa ja maksaa ne lainat, jotka sinun on otettava. Talousarviosi osoittaa onko keskustelemanne hinta realistinen.