Erikan jatkohankkeeseen etsitään yrittäjiä

Oletko sinä etsimämme yrittäjä? Jämsek Oy etsii matkailun kehittämiseen sitoutuneita yrittäjiä mukaan kahteen 3 – 10 yrityksen yritysryhmähankkeeseen. Hankkeiden arvioitu kesto on kaksi vuotta ja tärkeimmät tavoitteet ovat #himosjamsa – matkailuportaalin rakentaminen ja yhteismarkkinoinnin organisoiminen.

Erika-aktivointihankkeessa selvitimme maalis-toukokuussa jämsäläisten matkailuyritysten kehittämistarpeita. Järjestimme kaksi aloitustilaisuutta, mutta varsinaisen kehittämistarpeiden kartoituksen teki hanketyöntekijä Kaisa Mantsinen vierailemalla yrittäjien luona. Kehittämistarpeiksi yrittäjät nimesivät yhteistyön, verkostoitumisen, toisten paremman tuntemisen, näkyvyyden parantamisen, yhteisten tuotteiden ja tuotepakettien kehittämisen, kansainvälistymisen sekä yhteismarkkinoinnin.

Valmistelimme Erikan tulosten pohjalta hankekokonaisuuden, jota esittelimme 18.5 rahoitusklinikalla. Rahoittaja suositteli kokonaisuuden jakamista kahteen yritysryhmähankkeeseen, joilla on yhteisiä, mutta myös erillisiä tavoitteita.

#himosjamsa hankkeiden MAKE (matkailukeskusyritykset) ja LUMO (luontomatkailuyritykset) tavoitteet

  1. Matkailuyritysten yhteistyön rakentaminen ja vakiinnuttaminen
  2. Mobiiliskaalautuvan #himosjamsa palveluportaalin rakentaminen matkailumarkkinoinnin laskeutumissivustoksi, sisällöntuotanto
  3. Yhteisen varausjärjestelmän ja verkkokaupan perustamiseen liittyvät selvitykset
  4. #himosjamsa – brändin sisällön luominen
  5. Suunnitelmallinen yhteismarkkinointi ja someviestintä
  6. Sähköisten vientikanavien avaaminen ja vahvistaminen #himosjamsa – tuotteille
  7. Bloggarivierailujen ja matkanjärjestäjätapaamisten tehokkuuden lisääminen
  8. Brändin mukaisten tuotepakettien tarjonnan vahvistaminen, myynnin ja jakelukanavien rakentaminen

Jämsek Oy:n hallitus on päättänyt, että Jämsek hallinnoi maksimissaan kahta matkailun yritysryhmähanketta, mikäli hankkeisiin saadaan riittävä määrä osallistujia. Hankerahoituksen hakeminen edellyttää yritysten sitoutumista hankkeen yksityisen rahoituksen kattamiseen, joka on yritysryhmähankkeissa 25 % kustannuksista.

Kaksivuotisten #himosjamsa yritysryhmähankkeiden kokonaiskustannukset ovat n. 160 000 €, josta yritysten rahoitusosuus on n. 40 000 €. Yrittäjien kanssa käydyissä neuvotteluissa tullaan ratkaisemaan hankkeen tarkemmat sisällöt, lopulliset kokonaiskustannukset, sekä yritysten rahoitusosuudet.

Lisätietoja:

Anna-Liisa Juurinen
anna-liisa.juurinen@jamsek.fi
p. 040 747 7736

Kiinnostuitko? Voit myös jättää yhteydenottopyynnän lomakkeella >>.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter