Kuva: Patria Kuva: Patria

Tilaa uusille yrittäjille

Jämsän tukijalkoja ovat puunjalostusteollisuus, siihen liittyvät metsäpalvelut ja alihankintateollisuus sekä ilmailu- ja matkailuteollisuus. Jämsässä toimii useita alansa huippuja. Täällä sijaitsevat esim. UPM:n Jokilaakson tehtaat, joilla valmistetaan laadukkaista paino- ja erikoispapereita globaaleille markkinoille. Tehtaiden yhdessä muodostama kokonaisuus on suurimpia Euroopassa.

Puunjalostuksen alihankintateollisuus on pääosin metalli- ja konepajateollisuutta. Jämsän seudulla suurimmat tämän alan työllistäjät ovat Terässaari Oy, Jyki Oy, MKH Press Oy ja Jokilaakson Asennusyhtymä Ky. Längelmäellä toimiva Jyki Oy, on pohjoismaiden johtava puutavaraperävaunujen valmistaja. Jämsässä toimii lisäksi Nisula Forest Oy, joka on suuntautunut metsävarusteiden ja -laitteiden suunnitteluun, tuotekehitykseen ja valmistukseen.

Jämsässä toimii kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailuteollisuuskonserni Patria, joka on yksi Euroopan johtavia lentokoneiden ja helikoptereiden elinkaaren tukipalvelujen tuottajia. Palvelut kattavat rungon, moottorin ja laitteiden huolto-, korjaus- ja modifiointipalvelut sekä lentokoulutuksen. Lisäksi Patria suunnittelee ja valmistaa Jämsässä vaativia, komposiittisia lentokone- ja avaruusrakenteita ja on aktiivisesti mukana uusien komposiittiteknologioiden kehittämisohjelmissa.

rinteetHimos on eteläisen Suomen tunnetuin matkailukeskittymä. Himoksen alueesta on kehittynyt Lapin ulkopuolisen Suomen merkittävin matkailukeskus. Alueen matkailijamääräksi on arvioitu n. 400 000 kävijää vuosittain. Laskettelun lisäksi Himos tarjoaa matkailijoille runsaan valikoiman aktiviteetteja golfista moottorikelkkasafareihin. Kesän suuret festivaalitapahtumat tuovat alueelle jopa 115 000 kävijää. Lisää yrittäjiä liittyy jatkuvasti joukkoihin.

Jämsästä löytyy monen muunkin alan menestystarinoita!

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter