Sinustako paikallisopas? -koulutus

Sinustako paikallisopas?

Oletko kiinnostunut paikallisesta historiasta, mieleen painuvista käyntikohteista, ryhmien kanssa työskentelystä ja kielistä?

Oppaan työssä tapaat erilaisia ihmisiä ja ryhmiä. Hyvä yleistietous auttaa työssä, ja aktiivinen ajankohtaisten tapahtumin seuraaminen on tärkeää.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu  järjestää 12.3. – 31.5.2018 6op laajuisen, englanninkielisen koulutuksen yhteistyössä JAO:n, Suomen Opasliiton ja Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n kanssa. Koulutus tähtää auktorisoidun oppaan tutkintoon; auktorisoituna oppaana, Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n (tai muun paikallisopasjärjestön) jäsenenä voi ansaita lisätuloja opastuskeikoilla.

Koulutuksesta kolmas osa on teoriaa mm. Suomen ja Keski-Suomen historiasta, Keski-Suomen erityispiirteistä kohdevierailuineen, matkailutoimialasta, asiakkaan kohtaamisesta ja turvallisuudesta. Opastusta harjoitellaan käytännön harjoittein sekä kävellen että liikkuvassa ajoneuvossa. Lisäksi koulutukseen sisältyy itseopiskelua, joka tarkoittaa kirjallisuuteen ja muuhun materiaaliin perehtymistä.

Osaamista kartutetaan tehtävin, käytännönharjoituksin ja kokein.

Ilmoittautuminen 29.1.2018 lähtien: https://amp.jamk.fi/asio/kurssiilmo/jamk/index.php?resource=65307%2FGuiding_in_practise%2C_6_cr%2Fesite%2F&ss_lang=fin

Koulutuksen hinta: 90€ / 6op

Mikäli haluat suorittaa auktorisoidun oppaan kokeen, Suomen Opasliitolle maksettava tutkinto/auktorisointimaksu on 50€/henkilö. Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n jäsenmaksu opastuskeikkojen ja oppaan etujen saamiseksi on ensikertalaiselta 18€ sisältäen opasmerkin.