KEHITTÄMISPALVELUT

Oletko investoimassa uuteen koneeseen tai rakentamassa uutta tuotantotilaa? Onko mielessäsi uusi tuoteidea tai kansainväliset markkinat? Etsitkö ammattitaitoista työvoimaa tai löytyykö omasta yrityksestäsi itsensä kehittäjiä?

Jos laajennat toimintaasi uusiin tuotteisiin tai palveluihin, kannattaa hyödyntää kehittämisavustusmahdollisuus. Konehankintaan tai tuotantotilan laajentamiseen voit saada harkinnanvaraista avustusta, jos investointi tuo uusia työpaikkoja, uusia tuotteita sekä kasvattaa liikevaihtoa. Myös yrityksen johtamiskoulutukseen tai vientimahdollisuuksien tutkimiseen tai jopa yrityksen lämmitysjärjestelmän muuttamiseen kotimaisen energian käyttöön sopivaksi on mahdollista hakea avustusta.


INVESTOINTIAVUSTUKSET

TUET MAASEUDULLA ALOITTAVALLE TAI TOIMIVALLE YRITYKSELLE, LEADER-TOIMINTARYHMÄ VESURI RY:STÄ

Yritykset voivat hakea investointitukea mm. rakentamiseen, kone- ja laitehankintoihin. Yritystoiminnan aloittamiseen voi saada yritystoiminnan perustamistukea. Yrityksen perustamistuki on uusi tukimuoto. Sitä myönnetään aloittavan liiketoiminnan käynnistämiseen. Perustamistuki maksetaan 2-3 erässä toteutuneiden toimenpiteiden perusteella.

  • Tuki on 20 % investointeihin sekä kone- ja laitehankintoihin
  • Tuen minimimäärä on 2 000 €, jolloin hankinnan kokonaismäärä on 10 000 €
  • Tukea haetaan ennen toimenpiteen käynnistymistä
  • Tuki maksetaan hankinnan jälkeen

ELY-keskuksen kehittämispalvelut

Yritysten kehittämispalvelut on tarkoitettu toimiville pk-yrityksille, joilla on potentiaalia liiketoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen sekä ihmisten työllistämiseen. Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia konsultointi- ja koulutuspalveluja. Palvelut ovat yrityksille tuettuja. Lisätietoja palveluista löydät www.yritystenkehittamispalvelut.fi

Kehittämiskartoitus

Yrityksen omatoimiseen kehittämistarpeiden kartoitukseen. Palvelu on maksuton.

Analyysi

Yrityksen liiketoiminnan nykytila-analyysi ja kehittämissuunnitelman teko yhdessä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Hinta yritykselle tuettuna 220 € + alv/pv.

Konsultointi

Valitun kehittämissuunnitelman toteuttamiseen eri osa-alueista: kasvu, uudistaminen, tuottavuus ja talous, markkinointi ja asiakkuudet, johtaminen ja henkilöstö, innovaatioiden kaupallistaminen. Max. 1-15 pv/3 vuoden aikana, hinta yritykselle tuettuna 300 € + alv/pv

Koulutus

Pk-yritysten avainhenkilöille teemoina kasvun johtaminen, talouden ja tuottavuuden johtaminen sekä markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen. Koulutusten hinnasta valtio maksaa 70 % ja yritysasiakas 30 %.