Yritysten maksuvalmiutta tukevat toimenpiteet

TEM

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto ovat valmistelleet rahoitusmallin yksinyrittäjille koronavirustilanteessa. Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Haku pyritään avaamaan kunnissa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa. Kunnat tiedottavat tuen avautumisesta. Kunnille laaditaan tuen myöntämiseen käytännönläheiset ohjeet sekä valmis hakulomakepohja.

Odotamme lisäohjeita ja tiedotamme asiasta lisää heti kun saamme tietoa.

https://tem.fi/artikkeli/yksinyrittajat-voivat-hakea-tukea-kunnilta-koronavirustilanteessa

Ely-keskus

Yritysten kehittämispalveluihin on tehty muutoksia koronavirustilanteesta johtuen. Erityisesti talouden hallintaan liittyvissä tarpeissa yrityksesi saa nyt apua matalalla kynnyksellä. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tukitasoa on nostettu, ja yrityksesi maksuosuus on nyt 30 euroa + alv/konsultointipäivä. Analyysi- ja Konsultointi-palvelut toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksien välityksellä.

Haku avautuu 31.3.2020 ELY-keskusten verkkosivuilla.

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus

Asiakasohje 27.3.2020

Suomen Yrittäjät ry

Suomen Yrittäjien kaikki koronasta yrittäjille sivusto: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

Mitä yrittäjän pitää tietää koronaviruksen vaikutuksista omaan toimeentuloon ja yritystoimintaan? Tämä selviää yrittäjäjärjestön webinaareista, jotka ovat avoimia myös ei jäsenille. Tallenteet löytyvät: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/ kaikki-koronasta-yrittajalle/

Tulevat webinaarit löytyvät koulutuskalenterista www.yrittajat.fi/koulutus.

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelun päivystyskapasiteettia on lisätty ja  talousvaikeuksiin joutuneet yrittäjät voivat ottaa yhteyttä näihin ammattilaisiin >>

Finnvera

Yritys, autamme koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa!

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Meillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset.

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Finnvera ja pankit joustavat maksujärjestelyissä, ja niistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jos sinulla on Finnveran takaama laina, Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin.

Jos sinulla koronaviruksesta johtuvia lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita, voi Finnvera mahdollistaa pankin myöntämän käyttöpääomalainan takauksella.

Suomen Pankki

Suomen Pankin johtokunta kokoontui sunnuntaina 15.3.2020 ja teki päätöksiä, joilla tähdätään koronapandemian aiheuttamien maksu- ja kassavaikeuksien helpottamiseen sekä kotitalouksien ja yritysten, etenkin pk-yritysten rahoituksen saatavuuden varmistamiseen. Lue tiedote tästä >>

Business Finland

Business Finland on avannut kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.

Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin. Rahoitus on kohdennettu matkailuyrityksille ja matkailun oheispalveluja tuottaville yrityksille, luoville aloille sekä kaikille toimialoille, joiden toimitusketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai on vaikuttamassa.

Lue lisää: https://www.jamsek.fi/business-finlandilta-uusi-rahoituspalvelu/


Ota yhteyttä niin neuvomme rahoituksen haussa ja muissa asioissa. Palvelumme ovat ennallaan, mutta toteutamme niitä sähköisesti. Meille voi soittaa tai lähettää sähköpostia ja tapaamiset järjestyvät meidän puolestamme myös Skypellä.

Yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen, marko.leppanen@jamsek.fi, 040 747 7719
Yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, joonas.nurminen@jamsek.fi, 040 778 9512